Second screen apps

Second screen is een term die we steeds vaker voorbij horen komen. Met second screen applicaties wordt er gebruik gemaakt van een tweede scherm. Met second screen refereren we naar een parallel gebruik van een computer, tablet of smartphone om een verbeterde kijkervaring van datgene dat uitgezonden wordt te realiseren.

 

Verhoog engagement met de kijkers

Diverse tv-programma’s worden bijvoorbeeld ondersteund en voorzien van een second screen app met extra informatie. Second screen applicaties kunnen op deze manier meer engagement creëren met de kijker van het televisie programma. Hiermee verandert het programma van een passief naar een actief kanaal en wordt de binding en interactie verhoogd.

Door het inzetten van second screen apps kan het contactmoment met de kijker verlengd worden. Ook zorgen 2nd screen applicaties voor community-vorming. Daarnaast kan er door de juist inzet van de second screen applicatie waardevolle feedback gegenereerd worden.

 

Custom tweede scherm applicaties

LiveWall heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van 2nd screen apps. We creëren samen met u een second screen app waarmee u de kijker een extra belevenis kunt bieden.  Door onze ruime ervaring, kunnen we een professionele en unieke second screen app voor u ontwikkelen. Bekijk de onderstaande cases voor toepassingen van een 2nd screen app.  

Niet op zoek naar second screen applicaties? Lees hier meer over onze andere diensten.