Feyenoord

FQ-Test

Interactieve quiz voor iedere Feyenoord wedstrijd

Qurrent is trotse hoofdsponsor van Feyenoord Rotterdam. Met ingang van het voetbalseizoen 2018/2019 was Feyenoord op zoek naar een interactieve tool om supporters in aanloop naar de Eredivisie speelrondes méér te betrekken bij de wedstrijden. In samenwerking met Feyenoord en Qurrent heeft LiveWall hiervoor de FQ-Test ontwikkelt.

FQ-Test
De FQ-Test staat voor Feyenoord Quotiënt, oftewel de kennis over Feyenoord. Tegelijkertijd representeert de letters ‘FQ’ het sponsorship tussen Feyenoord en Qurrent. In aanloop naar elke Eredivisie wedstrijd wordt de FQ-Test ingezet om een heuse kennis competitie tussen supporters los te maken. Supporters kunnen deelnemen via fq-test.feyenoord.nl.

Wekelijkse vragenronde
In de FQ-Test verschijnen wekelijks 6 vragen over Feyenoord en de a.s. tegenstander. De quizvragen zijn onderverdeeld in twee type vragen, namelijk 5 meerkeuzevragen en 1 benaderingsvraag. De meerkeuzevragen worden ingeleid met een afbeelding, elke vraag heeft vervolgens 3 antwoordmogelijkheden. Per goed antwoord krijg je een X aantal punten, de antwoordsnelheid deelt eveneens mee in het puntentotaal. De benaderingsvraag moet beantwoord worden via een numeriek open invulveld. Een voorbeeldvraag kan bijvoorbeeld zijn; “Hoeveel doelpunten maakte Robin van Persie in zijn debuutjaar voor Feyenoord? In totaal kan je met de benaderingsvraag 10 extra punten verdienen. Hoe meer je van het juiste antwoord afwijkt hoe minder bonuspunten je krijgt uitgereikt.

GIF
Aan het eind van de FQ-Test krijg je direct jouw score te zien. De scores worden uitgedrukt in FQ-punten. De FQ-scores worden ondersteunt met GIFjes van spelers uit de selectie. De GIFjes visualiseren of je goed of slecht hebt gepresteerd. Bij matige prestaties krijg je een (random) GIFje van een teleurgestelde speler te zien. Bij een uitmuntende score krijg je een GIFje van een juichende speler te zien. De FQ-scores worden eveneens opgenomen in een leaderboard. Het leaderboard is onderverdeeld in een weekscore, periode tussenstand en een seizoens tussenstand. Top prestaties worden beloond met toffe prijzen! Naast het algemene leaderboard kunnen deelnemers het ook opnemen tegen vrienden en bekenden. Men kan namelijk een eigen competitie aanmaken en via Whatsapp spelers uitnodigen. Anderzijds kan men zich ook bij competities van vrienden en bekenden aansluiten.

Bekijk ook..