Red Bull

Red Bull Knock Out

Social wall en tickerbar

De Red Bull Knock Out is de zwaarste strandrace ter wereld. Op 10 november 2018 werd de 6e editie van de Red Bull Knock Out op het strand van Scheveningen georganiseerd. Duizend motorrijders gingen in de vroege ochtend van start in een loodzware race vol SPEKTAKEL. Toeschouwers konden vanaf de kade en de pier (gratis) toekijken hoe de deelnemers zich door het mulle zand worstelde.

Social wall
Om de toeschouwers meer te betrekken bij het merk en het event was Red Bull op zoek naar een leuke social activatie. Om in deze wens te voorzien heeft LiveWall een branded social wall en een tickerbar ontwikkeld. De social wall voor de Red Bull Knock out is voorzien van high-end video animaties, zodat de activatie duidelijk zou opvallen tussen al het motorgeweld van het raceweekend.

Langs het parcour stonden meerdere videoschermen opgesteld. Via de videoschermen werden toeschouwers opgeroepen om social media posts met de hashtag #RedBullKnockOut te plaatsen. Toffe posts werden live geselecteerd en uitgelicht op de videoschermen.

Tickerbar
Naast de social wall werd er ook videocontent op de schermen getoond. Aanvullend heeft LiveWall ook een tickerbar onderin het scherm voorzien, waar berichten van bezoekers werden getoond. Op deze manier wordt ook tijdens videostreams de interactie met het publiek aangegaan.

Bekijk ook..