Spotify

Rocketman

Spotify Homepage Takeover

Rocketman is een enorme kaskraker over het leven van Elton John. Ter promotie van deze film ontwikkelt LiveWall een Spotify Homepage Takeover met interactieve elementen.

Homepage Takeover
De homepagina van Spotify is het bekende scherm dat in beeld komt bij het openen van het programma. Hierop is een overzicht van artiesten, playlists en albums te vinden. Een homepage takeover is een advertentie die zich vanuit de advertentie banner uitrolt en het hele scherm overneemt. 

Interactieve elementen
Binnen de homepage takeover wordt de gebruiker via een film element doorgeleid naar een informatieve pagina. Naast informatie over de film en Elton John, kan de gebruiker hier ook een minigame spelen. Deze game bestaat uit een piano, door middel van het intoetsen van de piano toetsen kan een melodie worden gespeeld. De opdracht die de gebruiker krijgt is het naspelen van een bekende melodie uit de film.

CTA
Verder zijn er op de pagina nog call to action buttons te vinden die de gebruikers aansporen om tickets te kopen voor een vertoning van de film in bioscopen binnen het Verenigd Koninkrijk. 

Resultaten
In de campagne periode maakten circa 1 miljoen unieke bezoekers gebruik van de actiepagina, samen zorgen ze voor 3 miljoen pageviews.

Bekijk ook..